Saturday, January 11, 2014

:: Aku tunggu seorang yang tersayang ::



Aku berada di pulau dekat pantai sambil menunggu seorang yang tersayang. Dalam Dua jam beliau belum sampai lagi, lamanya betul. Aku hanya mampu bersabar dan bertabah sambil menunggu beliau masih belum sampai lagi. Tiba aku dengar suaranya lembut betul "Assalamualaikum wbt.. Sayang dah lama tunggu disini? Maaf sesangat tadi jem di jalan raya. Janganlah majuk ya. Sayang..Sayang!!.." Aku tidak mahu pandangankan matanya kerana aku betul-betul tidak bertahan apabila dengar suaranya dan sangat rindunya kerana dah lama tidak jumpa beliau, pastikan aku akan air mataku apabila pandangkan terhadapnya. Lagi dengar suaranya "Kenapa sayang tidak pandangkan aku dah sampai disini. Sayang.. Majuk ya? Maaf sesangat sayang." Tambah laju menitiskan air dan terus memeluknya sambil lahan-lahan suara.... Mum Dad.. Mum Dad..Mum Dad!!! Maafkah aku ya. Sebenarnya aku rindu sangat pada Mum Dad. Isk..isk..isk..isk!! Mum Dad hanya senyum dan pandangan terhadap aku sedang menangis. Mum Dad : " Anaku, janganlah nangis ya. Mum Dad tahu awak amat menrindui kami. Sebab itu kami teringin jenguk anaku yang dirindui. Senyumlah sikit wahai Anaku.". Hihihi.. Ini aku sendiri terbayang perasaanku.. Huhuhu.. Sebenarnya aku amat merindui Mum Dad Kak suzy Adik Ato, Adi & Aaron terlibat anak buahku, Darren.. T.T.. Setiap hari sebelum tidur, menitiskan airku apabila luahkan perasaan diri sendiri.Huhuhu..  

"Aku hanya mampu bersabar...tidak mahu sedih...tidak mahu hilangkan semangatku"

"Aku akan rindu Mum Dad Kak Suzy Adik Ato Adi Aaron dan Anak buahku"

"Aku perlukan redhaNya... Aku terimalah terhadap cabaran.. Apa yang kehendakNya."

=Wallahualam=


:: So Sweetnya Mum Dad ::


Pertama kali, aku ada seorang anak buah aku. Walaupun tidak biasa dengan abang ipar dan juga anak buah kerana sejak dari kecil hingga kini aku rapat dengan adik-beradik semasa bujang. Tidak sangka kakak suzy aku telah berkahwin dengan suami dan mempunyai seorang anak lelaki. Huhuhu.. Melihat Mum Dad aku dah tua dan kami adik-beradik dah besar pun boleh kahwin, dapat anak-anak, bekerja dan bermacam-macam lagi. Aku rasa berat hati dengan Mum Dad jika aku seperti kakak suzy.Hihi... Ooopppsss.. aku pun terbayang perasaan macam mana kehidupan membina keluarga baru.Hihi..

Alhamdulillah, Mum Dad dapat cucu dan mereka dah jadi Nek Tok. Aku pun dah jadi Auntie ya. Aku terbayangkan perasaan anak buahku, Darren nak panggilan kami apa? Auntie cony...Unlce Ato.. Unlce Adi... Uncle Aaron. Hehe.. Tidak sabar sangat nak dia panggilan aku apa? Auntie cony ke? Auntie Hidayah ke? Auntie Qanie ke? Hehehe.. Lazimnya kami dah biasa panggilan Uncle dan Auntie dalam keluarga. Huhuhu.. Kalau panggilan Mak cik Pak Cik pun okay. Hihihi..




Auntie cony rindu sangatlah sama c Darren.. Mmmuuuaaahhh.. ^_^

:: Rindu makan ais krim Vanilla ::


Aku tidak dapat lupakan peristiwa mum yang tercintaku. 
Mum aku rajin tanya saya " Cony nak makan apa? Hari ini Mum Dad pergi ke pekan di Papar." 
"Mum... Cony nak ais krim!!! Nak buah pear!!!"

Sebenarnya aku rindu sangat kat Mum aku..

Sebab itu aku yang mudah menjadi sensitif apabila makan ais krim ini boleh buatkan aku teringat peristiwa Mum..Mum..Mum. Walaupun aku buat-buat tidak tahu tetapi dalam hati aku nangis pula. Aku sukar nak terbayangkan perasaan beliau, mungkin air matanya apabila teringat kesayangan seorang anaknya dan bermacam-macam lagi. Hmmm.. aku? Dah tentulah aku akan selalu rindu Mum dan juga keluarga aku. Walaupun kami berjauhan tetapi selalu berada disisi hati. Aku tahu Mum aku seorang ibu yang terbaik. T.T. Sebelum ini, Dad aku bermesj kat aku pasal Mum aku selalu ingat anaknya dan air matanya. Aku pun nangis apabila baca mesj daripada Dad yang tercintaku. Dalam hatiku " La tahzan ya ukhti hijau". Huhu.. Sebenarnya aku tidak pernah panjang berbual dengan mum aku kerana masalahnya kami berkomunikasi. Mum aku tidak pandai tulis dengan kertas dan juga sms. Selain Dad dan adik lelaki 3 orang pandai boleh guna tulis dengan kertas dan sms tanpa bahasa isyarat, kecuali kakak aku pandai bahasa isyarat tetapi boleh tahan saja. Walaupun diorang sayangkan aku. Tetapi aku amat memahami keadaan diorang. Apapun redhaNya saja.. ^_^

Allahumma, mohon Engkau berilah aku sentiasa kekuatan. Ameen!